HABERLER

İşkur'dan Büyük Destek

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi Başvuruları Başladı!


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve İşkur tarafından yürütülen, Türkiye’de çalışma yaşamındaki kadın katılımını arttırmaya yönelik Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) yayınlandı.
Destek kapsamında; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ illeri yer alıyor.

İşverenler, katılımcıları kendileri bulabildikleri gibi şartları karşılayan adaylara ulaşılması için kuruma talepte de bulunabilecek. İmalat sektöründe faaliyet gösterip, en az iki çalışanı olan İŞKUR’a kayıtlı tüm işverenler başvuruda bulunabilecek. İstihdamı sağlanan her kadın işçi için aylık 25.000 Türk Lirası’na kadar vergi, prim ve ücret desteği sağlanmış olacak. Maksimum üç ay süreyle, her bir ay için aynı oranda uygulanacak.

Nitelikli kadın işgücünün yetiştirilmesi, iş arayanların iş gücü piyasasında talep edilen becerilere sahip olmasına yardımcı olmak için projeye başvuru yapan işverenlerin, çalışanları en az 6 ay süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmesi bekleniyor.

Müracaat etmek ve bilgi almak için lütfen tıklayınız...