HABERLER

Potansiyel E-İhracat Pazarları Raporu T.C. Ticaret Bakanlığı Tarafından Yayınlandı

ticaret bakanlığı ihracat teşvikleri.pngPotansiyel E-İhracat Pazarları Raporu T.C. Ticaret Bakanlığı Tarafından Yayınlandı

Küresel e-ticaret görünümü, sınır ötesi e-ticaret, Türkiye'nin e-ticaret görünümü ve potansiyel e-ihracat pazarlarına yönelik analizleri içeren rapor, Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT’ın da önsöz yazısı ile yayınlandı.

 “Uzak Ülkeler Stratejisi”ni merkeze alarak e-ihracat özelinde belirlenen potansiyel ülkelere yönelik “Potansiyel E-İhracat Pazarları” rapor Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlandı.

Rapor, ABD, Almanya, Avustralya, BAE, Brezilya, Birleşik Krallık, Çin, Endonezya, Filipinler, Fransa, G. Afrika, G. Kore, Hindistan, İspanya, Japonya, Kanada, Malezya, Meksika, Mısır, Nijerya, Pakistan, Rusya, Şili, Suudi Arabistan, Tayland, Vietnam ülkelerini kapsamakta.

Bu kapsamlı yayın, farklı ülkelerin potansiyellerini ve eğilimlerini inceleyerek, ihracatımızı küresel ölçekte daha da güçlendirmeye yönelik stratejik bir yol haritası sunmakta; dolayısıyla ülkemizin e-ihracat sektörünün yükselişini desteklemek adına önemli bir kaynak niteliği taşımakta olup, eşi ve bezeri yok.

Raporun “İpuçları” bölümü, sınır ötesi e-ticaret pazarında başarılı olmak için dikkate alınması gereken önemli faktörleri içermekte olup ihracatçılarımızın ve sektördeki paydaşların yol haritasını şekillendirmeye katkı sağlayacak.

Ticaret Bakanlığı olarak 21. yüzyılın getirdiği teknolojik ilerleme ve küresel ticaretin dinamikleri doğrultusunda ihracatımızı güçlendiren önemli bir araç olarak gördüğümüz e-ihracat ile Türk markalarımızı ve ürünlerimizi küresel pazarlara başarıyla sunulmasına katkı vermeye devam ediyor.

Bu kaynak ile ihracatçılarımızın potansiyel pazarlara yönelik strateji ile yol haritalarını oluşturmakta ve ihtiyaç duyabilecekleri her bilgiye tek bir kaynaktan ulaşabilmelerini amaçlamakta. (Kaynak: Ticaret Bakanlığı)

 

Raporu indirmek için lütfen tıklayınız...